Klankbord en sparringpartner

Als klankbord en sparringpartner begeleid ik directies, managers en projectteams bij vraagstukken waarbij het groeien van klantwaarde een rol speelt. 

Coach zit klaar voor klankbordgesprek

Wat heb je aan een sparringpartner?

Een sparringpartner is iemand die jouw wereld begrijpt. Waarschijnlijk heb je behoefte aan iemand die concrete adviezen en diepgang biedt, zonder oppervlakkige oneliners. Je wilt geen vage coach, maar een professional die snapt wat zakendoen is en je écht een stap verder kan helpen. Iemand die heldere taal spreekt zonder zweverig gedoe. 

Als klankbord, sparringpartner help ik je om je zaken helder en op orde te krijgen. Daarmee krijg je zicht op oplossingen en nieuwe richtingen, zodat je zelf de volgende stap kunt zetten. Dat kan gaan over persoonlijke vraagstukken en over organisatorische uitdagingen. 

Mijn begeleiding is gericht op het oplossen van knelpunten en het vinden van groeimogelijkheden. Dat kan zowel gaan over persoonlijke vraagstukken als over organisatorische uitdagingen: what’s the best next step. Mijn informatie komt uit jou of het team, ik doe geen nader onderzoek en stel ook geen adviesrapport op. 

In mijn begeleiding heb ik oog voor de zachte kant van verbeteringsinitiatieven. Tegelijkertijd verlies ik nooit de doelstellingen uit het oog.

Wat is voor jou de beste vorm?

Als je kiest om met mij te sparren zijn er diverse vormen van begeleiding mogelijk:

-          Persoonlijke 1:1 coaching

-          Klankborden met managementteams of projectteams

-          Faciliteren van een groepssessie

-          Second opinion bij besluitvorming

Aan de hand van jouw vraagstuk bepalen we samen wat de handigste vorm is. Als het maar helder is wat mijn rol en bijdrage is, dan komen we daar altijd uit. 

Plan een vrijblijvend intakegesprek om af te stemmen welke begeleidingsvorm in jouw situatie het meest geschikt is.

Hoe ziet mijn begeleiding eruit?

We maken eerst even telefonisch kennis, en als het klikt doen we een eerste sessie van een uur, buiten jouw kantoor. Soms zal 1 sessie al genoeg zijn om je gewenste doelen te bereiken en soms zijn er meer sessies nodig. Dat bespreken we dan in het eerste gesprek. Als dat zo is, dan lopen we van daaruit een periode met elkaar op.

De persoonlijke interactie staat in mijn begeleiding centraal. Meestal zien we elkaar zo’n 1 keer per 2 weken, life of in een videocall. De rest van de week ben ik telefonisch voor je bereikbaar. Zo houden we de lijnen kort, open en helder.

Soms zal ik ook coachingsinstrumenten of -technieken inzetten, zoals:

  • Vision map
  • Doelstellingencanvas
  • Krachtenveldanalyse
  • Talentenanalyse
  • Teamrollenanalyse

De inzet van dit soort coachingstools kan helpen om snel tot de kern te komen. Verder zal ik in eerste instantie vooral doorvragen, luisteren en structuur aanbrengen. Daarmee komen we samen het snelst bij de antwoorden die je wenst.

Ervaringen van anderen

Ruud is zeer geschikt om eens tegenaan te praten als je een idee hebt of met een vraagstuk zit.
Marc de Bruin
Ik vond het heel plezierig om met Ruud te sparren over mijn situatie. Hij luisterde heel goed en kwam met scherpe observaties en zinvolle suggesties.
Carla Janssen
Iemand die goed kan luisteren en doorvragen om tot de kern te komen is zeldzaam. Ruud kan dat. Dat is heel waardevol. 
Hans Schilder

Ben ik een geschikte sparringpartner voor je?

Een klankbord moet bij je passen, zowel qua persoonlijkheid als stijl. Mijn stijl is doorvragend en confronterend eerlijk. Dat betekent ook dat ik niet voor iedere situatie de juiste sparringpartner ben.

Wat zijn redenen om wel voor mij te kiezen:

  • Je zoekt een klankbord met ruime kennis en ervaring in klantgerichtheid en CRM
  • Je wenst een korte interventie en niet een uitgebreid adviestraject
  • Je wilt iemand die goed kan luisteren en doorvraagt om tot de kern te komen
  • Je zoekt iemand die eerlijke feedback geeft en je niet naar de mond praat


Het is voor ons allebei belangrijk dat we een goede match zijn. Daarom doe ik vooraf altijd een gratis en vrijblijvend kennismakings-call. Pas als het klikt gaan we samen aan de slag.

Plan een vrijblijvende kennismaking in

Ik snap dat jouw tijd kostbaar is. En dat je eerst wilt voelen of je iets aan mij hebt. Daarom doe ik altijd eerst een korte kennismakings-call. We bespreken samen jouw vraagstuk en hoe ik daarbij zou kunnen helpen. Je kunt mijn stem horen en me al jouw vragen stellen. Ik behandel jouw informatie en gegevens zeer discreet. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden. 

 Als de kennismaking positief is dan doe ik een suggestie voor de aanpak en de daarbij horende kosten. Pas als alles goed voelt gaan we samen aan de slag.

Maar alles begint met een eerste stap. Klik op onderstaande knop en plan direct een moment in om kennis te maken.