wat is crm software

CRM software

CRM-software (Customer Relationship Management-software) is een bepaald type softwareprogramma waarmee een organisatie de interacties en relaties met haar klanten kan beheren. CRM-software wordt vaak gebruikt om klantgegevens te verzamelen, analyseren en te gebruiken om effectiever te kunnen communiceren met klanten en hun behoeften beter te begrijpen.

Er zijn verschillende categorieën van CRM-software:

  1. Operational CRM: Dit type CRM-software richt zich op de uitvoering van dagelijkse taken en processen, zoals het volgen van klantbestellingen en het beheren van klantgegevens.
  2. Analytical CRM: Dit type CRM-software helpt bij het analyseren van klantgegevens om inzichten te krijgen in klantgedrag en -voorkeuren, zodat organisaties hun marketing- en verkoopstrategieën kunnen aanpassen.
  3. Collaborative CRM: Dit type CRM-software is gericht op het verbeteren van de samenwerking tussen medewerkers en afdelingen binnen een organisatie om de klanttevredenheid te verhogen.
  4. Mobile CRM: Dit type CRM-software is specifiek ontworpen om op mobiele apparaten te worden gebruikt, zodat medewerkers op elk moment en op elke locatie toegang hebben tot klantgegevens.
  5. Social CRM: Dit type CRM-software integreert sociale media in het CRM-systeem, zodat organisaties klantinteracties op sociale media kunnen monitoren en beheren.

Voorbeelden van CRM-software zijn Salesforce, Microsoft Dynamics CRM, Zoho CRM en SugarCRM.

Reactie plaatsen