customer engagement

Customer engagement

Customer engagement is het proces waarbij een bedrijf tracht een band op te bouwen met zijn klanten door middel van interactie en communicatie. Het doel hiervan is om de klanttevredenheid te verhogen en de klantloyaliteit te versterken. Er zijn verschillende manieren waarop een bedrijf customer engagement kan bevorderen, zoals:

  • Het bieden van goede klantenservice: dit kan bijvoorbeeld door het snel en professioneel beantwoorden van vragen via chat, e-mail of telefoon.
  • Het aanbieden van persoonlijke aanbevelingen: door middel van data-analyse kan een bedrijf aanbevelingen doen aan klanten op basis van hun eerdere aankopen of interesses.
  • Het betrekken van klanten bij het bedrijf: dit kan bijvoorbeeld door het organiseren van evenementen of het aanbieden van loyalty-programma's waarbij klanten beloond worden voor hun loyaliteit.
  • Het delen van relevante en waardevolle content: dit kan bijvoorbeeld door het sturen van nieuwsbrieven of het publiceren van blogposts die aansluiten bij de interesses van klanten.
Reactie plaatsen