customer profiling

customer profiling

Customer profiling is het proces waarbij een organisatie informatie verzamelt over haar klanten om een beter begrip te krijgen van hun behoeften, voorkeuren en gedrag. Door middel van customer profiling kan een organisatie specifieke profielen opstellen van haar klanten, waarbij gegevens worden verzameld over onderwerpen zoals demografische kenmerken, interesses, gedrag en koopgedrag.

Customer profiling kan helpen om de marketing- en verkoopstrategieën van een organisatie te verbeteren door het beter begrijpen van de behoeften en voorkeuren van haar klanten. Het kan ook worden gebruikt om producten of diensten op maat te maken voor specifieke klantgroepen.

Customer profiling kan op verschillende manieren plaatsvinden, zoals door middel van enquêtes, het gebruik van klantenkaarten, het analyseren van klantgedrag op websites of het gebruik van CRM-tools (Customer Relationship Management). Het is belangrijk om te onthouden dat customer profiling alleen legale en ethische manieren mag gebruiken om informatie te verzamelen.

Reactie plaatsen